Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Το τελικό σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο ΔημόσιοΣτην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, στο Δημόσιο, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.


Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το Μνημόνιο.


Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016. Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου περιλαμβάνει:


Αποσύνδεση των αυξήσεων από το βαθμολόγιο


Οι μισθολογικές αυξήσεις, όποτε αποφασιστεί να «ξεπαγώσουν», θα αποδίδονται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και όχι με βάση το βαθμό που καταλαμβάνει ένας υπάλληλος.


Η βαθμολογική εξέταση των δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες θα αφορά μόνο τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να καταλάβουν θέσεις ευθύνης.


Γι' αυτόν τον λόγο το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προετοιμάζει το νέο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστεί εντός του 2016 με την αξιοποίηση μεταβατικών διατάξεων.


Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία


Για τις κατηγορίες υπαλλήλων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 13 μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία θα αποδίδουν ωριμάνσεις στους βαθμούς ανά τριετία.


Αντίστοιχα, για τους υπαλλήλους τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, το νέο μισθολόγιο θα προβλέπει 19 μισθολογικά κλιμάκια που θα αποδίδουν αυξήσεις ανά διετία.


Με τη διαφορά ωρίμανσης των μισθών επιτυγχάνεται το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ προσοντούχων και εργαζομένων με χαμηλότερα προσόντα που έχουν ζητήσει οι δανειστές.


Διατηρείται στη μείωση μισθού η προσωπική διαφορά


Βασικός πυλώνας θα είναι η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στην περίπτωση που με το νέο μισθολόγιο υπάρχει ονομαστική μείωση του βασικού μισθού. Ο υπάλληλος θα διατηρεί στις αποδοχές του το πλεονάζον ποσό ως προσωπική διαφορά.


Αύξηση 50 έως 100 ευρώ στο επίδομα θέρμανσης


Στη λογική του «ανοίγματος» της ψαλίδας μεταξύ προσοντούχων και μη προσοντούχων υπαλλήλων που έχουν ζητήσει τα τεχνικά κλιμάκια των εταίρων, συζητείται και η αύξηση κατά 50 – 100 ευρώ των επιδομάτων θέσης ευθύνης που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι.


Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει και το σενάριο να υπολογίζεται το επίδομα θέσης ευθύνης ως ποσοστό επί του βασικού μισθού που λαμβάνουν οι υπάλληλοι οι οποίοι καταλαμβάνουν τις θέσεις.


Παραμένουν τα τέσσερα επιδόματα


Τα τέσσερα επιδόματα που αποδίδονται στους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή η οικογενειακή παροχή, το επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών περιοχών, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσεις ευθύνης, παραμένουν ως έχουν.


Επίσης στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τους ίδιους εισαγωγικούς μισθούς που ισχύουν σήμερα.


Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων, οι οποίες όμως αποδεσμεύονται από την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να δοθούν έστω μικρές αυξήσεις, κυρίως σε όσους έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας, οι οποίες θα κυμαίνονται από 23 έως και 40 ευρώ.


Αυτό είναι το ισχυρότερο όχημα στον κόσμο: Περνάει μέσα απο τοίχους και πάνω από νάρκες (video)


Πένες με γαρίδες και βότκα


Δε δείχνει έλεος! Λευκός καρχαρίας την καταβροχθίζει μπροστά στα μάτια των τουριστών! (video)Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου