Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Οι άνθρωποι άλλαξαν τον τρόπο που περπατούν! Ξέρεις γιατί;


Όταν κάποιος γράφει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ή απλά ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παρακολουθεί βίντεο, τότε αρχίζει να περπατά περίεργα.


Συγκεκριμένα, κινείται με έναν ιδιαίτερα τρόπο, που τον προστατεύει από ατυχήματα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.


Υποσυνείδητα, όσοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ενώ περπατούν, υποσυνείδητα μικραίνουν το μήκος του διασκελισμού τους, μειώνουν τη συχνότητα των βημάτων και επιμηκύνουν το χρόνο κατά τον οποίο και τα δύο πόδια είναι σε επαφή με το έδαφος. Αυτό συμπέραναν μελετητές, οι οποίοι κατέληξαν ότι ο άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που περπατά, προκειμένου να «ισορροπήσει» την απόσπαση προσοχής που προκαλεί το κινητό.


Υιοθετώντας αυτό το διαφορετικό τρόπο περπατήματος, προστατεύουν τον εαυτό τους από πτώσεις ή συγκρούσεις με άλλα άτομα ή αντικείμενα στο περιβάλλον στο οποίο κινούνται. Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μπαθ και του Τέξας έβαλαν 30 άτομα, ηλικίας 18-50 ετών, να περπατήσουν σε μία ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με εμπόδια, ενώ προσπαθούσαν να γράψουν ένα μήνυμα στο κινητό. Παρατηρώντας τις αλλαγές στην κίνηση προκειμένου οι μετέχοντες να αντιμετωπίσουν τη μείωση προσοχής και ορατότξτας, διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έγραφαν μήνυμα χρειάζονταν περισσότερη ώρα για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου