Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές: Τι μας έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την κάλπηΑντικρουόμενα στοιχεία για το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην επόμενη ΒουλήΛιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο έμεινε έως ότου ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αντικρουόμενα στοιχεία για το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην επόμενη Βουλή, αν και φαίνονται να συμφωνούν στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία ωστόσο να κυμαίνεται από μισή μονάδα μέχρι και τρεις μονάδες.


Metron Analysis/ΑΝΤ1


Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βραχεία κεφαλή έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρία κόμματα δίνουν μάχη για να περάσουν το όριο του 3%.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5%, έναντι 24% της ΝΔ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, το Ποτάμι με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 2.6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων, η αποχή αγγίζει το 11,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.


Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,7%, έναντι 31,2%, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 6%, το Ποτάμι με 5,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει ένα 2,7%.


Public Issue/Αυγή


Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας “Αυγή”.


Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30% για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή, καθώς λαμβάνουν από 2,5%.


Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:


- ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες


- Νέα Δημοκρατία 79 έδρες


- Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες


- Χρυσή Αυγή 19 έδρες


- ΚΚΕ 18 έδρες


- Ποτάμι 12 έδρες


- Λαϊκή Ενότητα 9 έδρες.


Marc/Alpha


Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ εναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%, ενώ η ΝΔ 25,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 5,7% και ακολουθούν: Ποτάμι με 4,9%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ με 4,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, Λαϊκή Ενότητα με 2,7% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%.


Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 31,7% των ψήφων, έναντι 30,4% της ΝΔ (διαφορά 1,3%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το Ποτάμι με 5,9%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,3%, ενώ οριακά εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9%.


GPO/Mega


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, όπου έκπληξη αποτελεί το χαμηλό ποσοστό (σε σχέση με άλλες έρευνες) που συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων.


Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά δύο μονάδων της ΝΔ (28,5% έναντι 26%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η Ένωση Κεντρώων με 2,8%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12%.


MRB/Star


Στη μισή με μία μονάδα κυμαίνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του Star.


Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των προτιμήσεων, έναντι 26,9% της ΝΔ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.


Με βάση τα στοιχεία αυτά, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με διαφορά 1,1% (31,7% έναντι 30,6%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.


ΠΑΜΑΚ/ΣΚΑΪ


Εντυπωσιακή “ανατροπή” καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γι α λογαριασμό του ΣΚΑΪ, καθώς αν και σε αντίστοιχη έρευνα πριν από λίγες μέρες η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν μισή μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά, και μάλιστα με διαφορά 2,5 μονάδων.


Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31% (από 29,5% πριν από τέσσερις ημέρες), έναντι 28,5 της ΝΔ (από 30%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος εκτιμάται στο 8,5% και η αποχή στο 9%.


Είναι παντρεμένος με δίδυμες και την ξαδέρφη τους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου