Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη του Planet Nine


Νέα δεδομένα φαίνεται να υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός πλανήτη, στο μέγεθος του Ποσειδώνα, στα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος.Ένας από τους επιστήμονες που είχαν διατυπώσει τον Ιανουάριο τον ισχυρισμό για την ύπαρξη του "Planet Nine" (όπως αποκαλείται προς το παρόν ο πλανήτης), υποστηρίζει ότι υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία. Ο Mike Brown, planetary astronomer του Caltech University, είχε καταλήξει αρχικά στο συμπέρασμα ότι ο Planet Nine υπάρχει, μελετώντας τη συμπεριφορά έξι αντικειμένων που βρίσκονται στην Kuiper Belt.


Σύμφωνα με τον Brown και έναν συνάδελφό του, τα αντικείμενα κινούνται με τρόπο που υποδεικνύει ότι ένα μεγάλο σώμα έχει επηρεάσει την τροχιά τους. Άλλωστε, παρόλο που κανένας δεν έχει δει άμεσα τον εν λόγω πλανήτη, για δεκαετίες διατυπώνονται υποθέσεις για την ύπαρξή του. Ο Brown λοιπόν ισχυρίζεται ότι ακόμη ένα αντικείμενο από την Kuiper Belt υποστηρίζει τη θεωρία του, καθώς δείχνει παρόμοια συμπεριφορά με τα άλλα έξι αντικείμενα. Το αντικείμενο εντοπίστηκε από το Canada France Hawaii Telescope, το οποίο πραγματοποιεί την Outer Solar System Origins Survey (OSSOS). Πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του σώματος παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την αστρονόμο Michele Bannister, στο SETI Institute.

Free.gr

To ήξερες; Για ποιο λόγο δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου