Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Αγοράσατε ελαττωματικό προϊόν; Να τι μπορείτε να κάνετε


Πόσες φορές σας έχει συμβεί να αγοράσετε ένα προϊόν και μετά από λίγο καιρό να συνειδητοποιείτε ότι είναι ελαττωματικό; Τι... δικαιούστε, τι καλύπτει η εγγύηση, ποιες είναι οι υποχρεώσεις αυτού που σας το πούλησε;


Σε κάθε αγορά καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής, είναι υποχρεωτική η χορήγηση εγγύησης, δηλαδή, σε περίπτωση εμφάνισης ελαττώματος κατά τη διάρκεια της εγγύησης, ο έμπορος υποχρεούται να το επισκευάσει.


Η άρνηση ή σημαντική καθυστέρηση της επισκευής του προϊόντος δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ζητήσει αντικατάσταση με νέο προϊόν ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει εντός 2 ετών από τη σύμβαση αγοράς, προσφεύγοντας στα αστικά δικαστήρια.


Εάν αρνηθεί ο έμπορος ή καθυστερήσει πολύ η διαδικασία επισκευής, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να καταγγείλει τον προμηθευτή για μη τήρηση της εγγύησης στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς.


Για την υποβολή παραπόνων και καταγγελιών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας Αγοράς:


1) μέσω της ιστοσελίδας www.efpolis.gr με την συμπλήρωση της φόρμας παραπόνων.


2) μέσω e-mail: 1520@efpolis.gr


3) με φαξ: 210 38 43 549, και


4) στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 1520.

Πηγή

Το κράτος «παγίδευσε» 157.349 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου