Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Oι 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν την προσωπικότηταΠάντα στην πρώτη γνωριμία με ένα άνθρωπο είτε είναι επαγγελματική, είτε προσωπική, προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιον έχουμε απένταντί μας.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν κάνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις που θα αποκαλύψουν την προσωπικότητά του.


Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι ιδανικές για μια επαγγελματική συνέντευξη, ωστόσο, με μια μικρή παραλλαγή μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση.


Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Με αυτό το ερώτημα, στόχος είναι να αποκαλύψετε την προσωπικότητα του ατόμου, όχι μέσα από την απάντησή του, αλλά μέσα από τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Οι ντροπαλοί και οι πράοι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν πιο ταπεινές λέξεις όπως «προσεκτικός» ή «αναψυχή». Από την άλλη πλευρά, οι πιο πληθωρικοί ή εξωστρεφείς διαλέγουν πιο ισχυρές λέξεις, όπως «έξυπνος» ή «αθλητικός».


Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου επίτευγμα;

Αυτό και μόνο δίνει μια ιδέα για την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας, σχετικά με το ποια είναι τα βασικά του ενδιαφέροντα. Σε αυτή την ερώτηση, θα απαντήσει είτε με ένα επίτευγμα στην δουλειά του ή κάτι προσωπικό.

Εχεις διαβάσει κάποιο καλό βιβλίο τελευταία;

Οι απαντήσεις που θα ειπωθούν εδώ είναι ποικίλες. Στο νου σας θα πρέπει να έχετε τη διαφορά μεταξύ αναγνωστών και μη αναγνωστών. Κάποιος θα σας πει πως δεν διαβάζει, ένας άλλος διαβάζει πιο συχνά. Κάποιος θα πάρει τον χρόνο του να καταλήξει σε ένα βιβλίο, ενώ ένας άλλος θα σας πει κάποιο που διάβασε στο Πανεπιστήμιο.


Ανάμεσα στους πραγματικούς αναγνώστες θα βρείτε φίλους μυθιστορημάτων, βιβλίων αυτοβοήθειας, οπαδούς της λογοτεχνίας ή της επιστήμης.


Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου;

Το ερώτημα δεν είναι: «ποια θες να είναι η επόμενή σου δουλειά», αλλά τι θα ήθελες πραγματικά. Κάποιοι θα σας πουν για αυτό που πράγματι θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν τα έχουν καταφέρει, ενώ άλλοι θα μιλήσουν για το επάγγελμα που ήδη κάνουν. Οποια και να είναι η απάντηση, σίγουρα θα δείτε τον άνθρωπο που είναι απέναντί σας είτε να ονειρεύεται, είτε να χαμογελά.


Ποιος είναι ο ήρωάς σου;

Αυτή είναι μια ουσιαστική ερώτηση. Θα ακούσετε από περιγραφές για ένα μέλος της οικογένειάς του ή κάποιον που ήξερε μέχρι για έναν αθλητή, μία διασημότητα ή έναν επιχειρηματία. Ο ήρωας θα διακρίνεται για την ευφυΐα του ή για κάποιο κατόρθωμά του ή για τις αξίες του.


Πάντα εναντίον τηλεοπτικής κάμερας: 1-0
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου