Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Κάντε σεξ! Μειώνει τον κίνδυνο άνοιας


Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι. Κάντε σεξ μετά τα 50 για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας. 


Μετά από μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι κάνουν συστηματικά σεξ έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης και αναγνώρισης μοτίβων.


Η μελέτη, που αποτελεί ένδειξη για την υγεία του εγκεφάλου, πραγματοποιήθηκε σε  περισσότερους από 6.800 εθελοντές, ηλικίας από 50 έως 89 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και συμμετείχαν σε τεστ νοητικών δεξιοτήτων. Σε ένα από αυτά οι εθελοντές έπρεπε να ακούσουν 10 λέξεις και να τις θυμηθούν σε δύο χρόνους: αμέσως μετά και πέντε λεπτά αργότερα. Σε ένα άλλο έπρεπε να συμπληρώσουν τους αριθμούς που έλειπαν από διάφορες σειρές.


Οι άνδρες που δήλωσαν πως είναι σεξουαλικώς ενεργοί είχαν κατά 23% καλύτερες επιδόσεις στο τεστ των λέξεων και κατά 3% στα παζλ των αριθμών και οι σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες κατά 14% και κατά 2% αντίστοιχα.


Όπως έγραψαν μάλιστα οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Age and Aging» οι συσχετίσεις αυτές παρέμειναν ισχυρές ακόμα και όταν ελήφθησαν υπ’ όψη  άλλοι πιθανοί συμβάλλοντες παράγοντες, όπως η ηλικία, η οικονομική κατάσταση και η φυσική δραστηριότητα.


Πως η ερωτική ζωή επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες;  Το κλειδί είναι η αυξημένη παραγωγή ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρόκειτια για τις ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια του σεξ, σχετίζονται με αισθήματα επιβράβευσης και ευνοούν την μάθηση και τη μνήμη.


Δείτε  ακόμα:

Τα διαφορετικά μοτίβα της γυναικείας σεξουαλικής ανταπόκρισης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου