Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μια πρωτότυπη συνταγή για πεντανόστιμη λαγάνα


Με πιπεριές, κρεμμύδι και άρωμα ουζάκι!Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

 

Υλικά

 

Για 2-4 άτομα 

50 γραμμάρια ούζο

400 γραμμάρια πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

2.900 γραμμάρια νερό

50 γραμμάρια βελτιωτικό άρτου

300 γραμμάρια λιαστή ντομάτα αποξηραμένη και  ψιλοκομμένη

100 γραμμάρια αλάτι

3 κιλά χωριάτικο αλεύρι και  2 κιλά δυνατό

400 γραμμάρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γραμμάρια νωπή μαγιά

 

Εκτέλεση

 

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μαγιά, διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, και το αλεύρι.

Δουλεύετε σε μέτρια ταχύτητα για μερικά λεπτά, σταματάτε και ελέγχετε την πυκνότητα της ζύμης.

 

Προσθέτετε ακόμα λίγο χλιαρό νερό.

Όταν το ζυμάρι σας γίνει ομοιογενές και αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ, το αδειάζετε πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

 

Ζυμώνετε με τα χέρια σας για μερικά λεπτά και, με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη, δίνετε στη ζύμη σας το σχήμα της λαγάνας, που δεν πρέπει να είναι πολύ παχιά, διότι πρέπει να υπολογίσετε ότι θα διπλασιαστεί σε όγκο στη διάρκεια του ψησίματος.

 

Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα, διαφορετικά τη βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στην (αντίσταση για 10 λεπτά).

Στη συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα λαγάνας. Περνάμε την επιφάνεια από απορροφητικό βρεγμένο σφουγγάρι και στη συνέχεια την περνάμε από ένα μείγμα που περιλαμβάνει 50% σουσάμι και 50% μαυροσούσαμο, ανακατεμένα μεταξύ τους.

 

Τρυπάμε την επιφάνεια, φουρνίζουμε και με την τοποθέτηση μέσα στο φούρνο, ψεκάζουμε 3 δευτερόλεπτα με ατμό στους 230 βαθμούς κελσίου για 35 – 40 λεπτά περίπου.



Δείτε  ακόμα:

Αυτό είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision (video)





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου