Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή για το απογευματινό σας γλύκισμα


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη


Υλικά


Για 4-6 άτομα


1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη


2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


4 αυγά


1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη


1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Από 2 λεμόνια τον χυμό τους


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.


Στη συνέχεια ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.


 Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου