Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

FT: Αυτοί είναι οι επτά λόγοι που το σκάνδαλο της VW είναι μεγαλύτερο από τις EnronΟι συνέπειες της κομπίνας από τον γερμανικό κολοσσό

 Τους επτά λόγους για τους οποίους το σκάνδαλο της Volkswagen είναι μεγαλύτερο από αυτό της Enron απαριθμεί η εφημερίδα Financial Times.

 1ον, ενώ η απάτη της Enron εξαφάνισε τις οικονομίες μιας ζωής χιλιάδων πολιτών, η Volkswagen έβαλε σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων με την απόκρυψη από τους ελέγχους, επικίνδυνων για την υγεία σωματιδίων. 

  2ον, με πρώτη την Volkswagen, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έκαναν σκληρό λόμπι για να προωθήσουν τις μηχανές ντίζελ ως έναν τρόπο να μειωθεί η εκπομπή διοξειδίων του άνθρακα.

 3ον, τα πρόστιμα και οι μηνύσεις που αντιμετωπίζει η Volkswagen θα ξεπεράσουν πιθανότατα αυτά της Enron, τόσο σε μέγεθος όσο και σε εύρος. Ήδη αντιμετωπίζει πρόστιμο 18 δισεκ. από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και ετοιμάζονται πρόστιμα σε όλες τις αμερικανικές Πολιτείες. 4ον, η Enron κατέρρευσε όταν μετά την αποκάλυψη της λογιστικής απάτης φάνηκε ότι η εταιρεία είχε τεράστιες ζημίες. Η Volkswagen μπορεί να καταρρεύσει παρά το γεγονός ότι η οικονομικά είναι απολύτως υγιής. 

5ον, εξαιτίας του κεντρικού ρόλου της Volkswagen στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το σκάνδαλο είναι ένα ολέθριο χτύπημα στην παγκόσμια φήμη της χώρας.

 6ον, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και Ασιάτες κατασκευαστές που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην τεχνολογία ντίζελ είχαν εμπλακεί σε ανάλογη απάτη, το σκάνδαλο αναμένεται να επαναφέρει την αντίληψη ότι οι μηχανές ντίζελ είναι ρυπογόνες, μετά από δύο δεκαετίες συντεταγμένων προσπαθειών να αλλάξει η αντίληψη αυτή.

 7ον, και ίσως το πιο σημαντικό, ενώ η Enron έπληξε την φήμη του λογιστικού επαγγέλματος ως αξιόπιστης καταγραφής των οικονομικών στοιχείων, η απάτη της Volkswagen δημιουργεί ερωτηματικά για την χρήση της τεχνολογίας ως μέσου για την επίτευξη στόχων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. «Το καθαρό ντίζελ» φαίνεται ότι είναι όσο ψέμα είναι και «ο καθαρός άνθρακας».


13 σουρεάλ GIFs που γεννούν τη φρίκη αλλά σας μαγεύουν


  Πηγή: euro2day.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου