Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Δρόμοι φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά κινούνταιΚλοντιάν Γκιουζέλης

Μπορεί να σας ακούγεται εξωπραγματικό η μακρινό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς η Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων στην Βρετανία σχεδιάζει να δημιουργήσει λωρίδες κυκλοφορίας οι οποίες θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται πανω σε αυτές.

 Τα αυτοκίνητα θα είναι εξοπλισμένα με ασύρματη τεχνολογία και το οδόστρωμα θα έχει θαμμένο από κάτω του ειδικό ηλεκτρομαγνητικό εξοπλισμό παραγωγής πεδίου. Έτσι καθώς το όχημα θα τρέχει στο δρόμο θα φορτίζει τη μπαταρία του!

Μετά από μια δοκιμαστική περίοδο 18 μηνών το έργο θα προχωρήσει σε δημόσιους δρόμους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία που βλέπει το φως της ημέρας: το 2013, η πόλη Gumi της Νότιας Κορέας ενεργοποιήθηκε σε μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων που επιτρέπει ειδικά λεωφορεία να φορτίζονται με παρόμοια τεχνολογία.“H τεχνολογία οχημάτων προχωρά με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη οχημάτων εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών στους αυτοκινητοδρόμους της Αγγλίας και τους μεγάλους οδικούς άξονες” έγραψε προϊστάμενος μηχανικός αυτοκινητοδρόμων, Mike Wilson. “Οι off-road δοκιμές της τεχνολογίας ασύρματης ενέργειας θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οδικού δικτύου για την Αγγλία και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τις εμπορευματικές μεταφορές σε όλη τη χώρα.”, συνέχισε.Apple Car: Το αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο της Apple είναι έτοιμο για δοκιμές!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου