Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο στο τηγάνι με μυρωδικά



Υλικά


600 γραμμάρια κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι σε κομμάτια

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 καλές χούφτες φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, δεντρολίβανο, μαϊντανό και φασκόμηλο

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού κάππαρη

2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση Dijon

Χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα multi χτυπάμε τα μυρωδικά με την κάππαρη, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.


Βάζουμε ένα τηγάνι να ‘κάψει’ στη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κόκορα για πέντε λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για άλλα πέντε λεπτά.


Προσθέτουμε το μίγμα των μυρωδικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Η κουζίνα μας θα μοσχομυρίσει και σε πέντε περίπου λεπτά το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.


Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.


                Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς


Πηγή: lifepositive


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου