Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Παράξενα δεδομένα και αλήθειες για τη σοκολάτα

Ο λόγος που λιώνει στο στόμα μας και αρκετές ακόμη πληροφορίες

Η σοκολάτα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μεγάλη γευστική ευχαρίστηση. Υπάρχουν κάποια πράγματα ωστόσο που οι άνθρωποι δε γνωρίζουν.



Η μυρωδιά της σοκολάτας επηρεάζει με τέτοιο τρόπο τον εγκέφαλο ώστε προκαλεί χαλάρωση.

Χρειάζονται περίπου 400 κόκκοι κακάο για να δημιουργηθούν 450 γραμμάρια σοκολάτας.

Κάθε δευτερόλεπτο, οι Αμερικανοί τρώνε συνολικά 100 κιλά σοκολάτας.

Η μεγαλύτερη μπάρα σοκολάτας που έχει φτιαχτεί στον κόσμο ζύγιζε 5.792 κιλά.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά το ένα τρίτο.

Η σοκολάτα έχει αντιβακτηριακή δράση στο στόμα.

Το 2013 κυκλοφόρησε στο Βέλγιο περιορισμένη έκδοση σοκολατένιων σφραγίδων.

Το Βέλγιο παράγει 220.000 τόνους σοκολάτας ετησίως.

Η σοκολάτα είναι η μόνη εδώδιμη ουσία που μπορεί να λιώσει γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου, ακριβώς κάτω από τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Γι' αυτό η σοκολάτα λιώνει στο στόμα σας.

Η σοκολάτα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τις γάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου