Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Γρίφος: Ο κατάσκοποςΗ μυστική αποστολή στη Ρωσία

Σε μυστική αποστολή για να αποσπάσει πληροφορίες για λογαριασμό της Αμερικής βρέθηκε κάποτε ένας κατάσκοπος έξω από ένα Ρωσικό στρατόπεδο.


Αρχικά βέβαια έπρεπε να µπει μέσα στο στρατόπεδο, οπότε κρύφτηκε κοντά στην είσοδο και περίμενε να δει τον τρόπο που μπαίνουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί.


Όταν κάποτε φτάνει ένας Ρώσος στρατιώτης, ο φύλακας τον σταματάει και του λέει «οκτώ». Τότε αυτός απαντάει «τέσσερα» και μπαίνει μέσα ανενόχλητος. Το σημειώνει αυτό ο κατάσκοπος και συνεχίζει να περιμένει.


Ύστερα από λίγο πλησιάζει ένας άλλος στρατιώτης και ο φύλακας του λέει «δώδεκα» οπότε με τη σειρά του απαντάει «έξι» και μπαίνει και αυτός.


Ο κατάσκοπος έχοντας καταλάβει τον τρόπο που μπαίνουν στο στρατόπεδο, φοράει µία ρώσικη στολή και κατευθύνεται προς το στρατόπεδο.


Όταν ο φύλακας και του λέει «τέσσερα» αυτός απαντάει «δυο» οπότε ο φύλακας σηκώνει το όπλο του και τον σκοτώνει.


Τι δεν έκανε σωστά ο κατάσκοπος και είχε αυτή την κατάληξη;Απάντηση


Ο φύλακας ζητούσε από τους στρατιώτες να του πουν πόσα γράμματα έχουν οι αριθμοί που τους έλεγε π.χ. το δώδεκα έχει έξι γράμματα και το έξι τρία γράμματα.


Επομένως η σωστή απάντηση για το τέσσερα είναι το εφτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου