Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τεκμήρια-φωτιά στις φορολογικές δηλώσεις


«Παγίδες» υπερφορολόγησης για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και αγρότες κρύβει και φέτος η συμπλήρωση και η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης, την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και την κατάργηση της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις επιβαρύνσεις για μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Οπως προκύπτει, ειδικότερα, από την ισχύουσα νομοθεσία και από αναλυτικές εγκυκλίους που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων:


1 Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς, οι οποίοι το 2015 δεν απέκτησαν εισοδήματα από άλλες πηγές παρά μόνο από γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εφόσον πιαστούν φέτος στα «δίχτυα» των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (εφόσον δηλώσουν πραγματικά εισοδήματα χαμηλότερα αυτών που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια) θα κληθούν να καταβάλουν επί του συνολικού τεκμαρτού εισοδήματος φόρο 13% από το πρώτο ευρώ. Επί του φόρου αυτού θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους με συντελεστή αυξημένο από το 55% στο 75%! Αυτό θα συμβεί ακόμη κι αν οι φορολογούμενοι αυτοί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δεν είχαν πραγματικά εισοδήματα αλλά ζημιές!

Δείτε ΕπίσηςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου