Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

«Τέλος εποχής» για το 500ευρω;Στις 4 Μαϊου ενδέχεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία συνεχίζει να υποστηρίζει την μη κατάργηση του 500ευρου καθώς είναι ίσης αξίας με το 1000μαρκο αλλά και γιατί οι Γερμανοί προτιμούν να συναλλάσσονται με μετρητά παρά να χρησιμοποιούν κάρτες.

Αν η ΕΚΤ αποφασίσει να καταργήσει το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ θα γίνει μέσω μιας μακράς μεταβατικής περιόδου καθώς τα παλιά χαρτονομίσματα δεν θα αχρηστευθούν ούτε όσοι έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα θα κληθούν να το ανταλλάξουν.

Η ΕΚΤ πάντως συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ παρά τις αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η ύπαρξή του διευκολύνει τις συναλλαγές εγκληματικών δραστηριοτήτων.


Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η ενέργεια αυτή δεν πρόκειται να περιορίσει την εγκληματική δραστηριότητα αλλά αντιθέτως θα παραβιάσει ατομικές ελευθερίες και θα μειώσει το ποσό των μετρητών σε κυκλοφορία.

Η Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει το τύπωμα του 500ευρου από το 2018 το οποίο όμως θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στις συναλλαγές.


Δείτε Επίσης

Οι 8 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απομνημονεύσεις πιο εύκολα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου