Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» στην τσέπη: Φόρο έως και 50% στα εισοδήματα σκέφτεται η κυβέρνηση!


Ούτε… κέρματα δεν θα μείνουν στις τσέπες μας αν υλοποιηθούν τα σενάρια που... θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει ακόμα και το 50% ως φόρο στα εισοδήματα!


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» για τους νέους φορολογικούς συντελεστές, ο κατώτερος θα είναι της τάξης του 10% με 15% (έναντι 22% που είναι σήμερα ο πρώτος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους), ενώ ο ανώτερος 50% και θα να εφαρμόζεται για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.


Παράλληλα, η φορολογική κλίμακα θα είναι μία και ενιαία για όλους τους φορολογούμενους και τοαφορολόγητο όριο θα παραμείνει στο ισοδύναμο των 9.550 ευρώ, αλλά μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.


Αν εφαρμοσθεί αυτό το σενάριο εκτιμάται ότι θα προκύψει φορολογική επιβάρυνση για όσους αποκτούν εισοδήματα από περισσότερες της μίας πηγές. Αντίθετα, κερδισμένοι μπορεί να βγουν όσοι αποκτούν χαμηλά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ, ακόμη και αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι να μπουν στα κρατικά ταμεία επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ. 


Διαβάστε  ακόμα:

Οι ανησυχίες της Αθήνας για τη Σένγκεν και η γραμμή άμυνας της ΕλλάδαςΔεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου