Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται το Li-Fi, το 100 φορές πιο γρήγορο internet


Το νέο σύστημα Internet, το Li-Fi έρχεται να εκθρονίσει με τα χρόνια το Wi-Fi από την κορυφή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού όπως λένε θα είναι 100 φορές ταχύτερο.Το Li-Fi σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail θα μεταφέρει δεδομένα όχι με ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς όπως κάνει το Wi-Fi αλλά με φως όπως λένε οι επιστήμονες και γι’ αυτό το λόγο θα είναι πολύ ταχύτερο και συγκεκριμένα η μετάδοση των δεδομένων θα είναι 100 φορές πιο γρήγορη. Αυτό το νέο ασύρματο σύστημα χτύπησε ταχύτητες μέχρι και 224 Gb/s στα εργαστήρια όπου έγιναν τα πειράματα και αναμένεται να φέρει πραγματική επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου. Ο καθηγητής Harald Haas από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτία εφηύρε το Li-Fi το 2011 και απέδειξε ότι θα μπορούσε να μεταδώσει περισσότερα δεδομένα από ένα κυτταρικό πύργο.


Το σύστημα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τον κώδικα Morse, χρησιμοποιώντας το ορατό φως επικοινωνίας (VLC), αλλά λειτουργεί σε ταχύτητες που είναι πολύ υψηλές για να ανιχνευθούν με γυμνό μάτι

. «Σήμερα έχουμε σχεδιάσει μια έξυπνη λύση φωτισμού για ένα βιομηχανικό περιβάλλον, όπου οι επικοινωνίες δεδομένων γίνονται μέσα από το φως. Κάνουμε, επίσης, ένα πιλοτικό έργο με έναν ιδιώτη πελάτη με τον οποίο έχουμε συμφωνήσει τη δημιουργία ενός δικτύου Li-Fi για πρόσβαση στο Internet στο χώρο του γραφείου του» αναφέρει ο Deepak Solanki, Διευθύνων Σύμβουλος της εσθονικής εταιρείας τεχνολογίας. Επιπλέον εκτός από ταχύτερη σύμφωνα με τους επιστήμονες η σύνδεση Li-Fi θα είναι και ασφαλέστερη καθώς το φως δεν θα διέρχεται μέσα από τοίχους με αποτέλεσμα να μπορούν να τεθούν συγκεκριμένα όρια για την ακτίνα που θα έχει η σύνδεση.


Διαβάστε  ακόμα:

Δείτε στο TAXIS τα νέα τέλη κυκλοφορίας: Και ηλεκτρονικά η πληρωμή 


Freegr 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου