Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή η εφαρμογή σας συνοδεύει στο σπίτι σας με ασφάλεια


Tο δωρεάν Companion App ειδοποιεί την αστυνομία και επιλεγμένες επαφές σε περίπτωση κινδύνου

 Το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων χρηστών, ανά τον κόσμο, κερδίζει καθημερινά μια νέα, δωρεάν εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας που επιτρέπει σε επαφές σας από το smartphone να σας συνοδεύουν εικονικά στο σπίτι με ασφάλεια, πρακολουθώντας τις κινήσεις σας στο χάρτη, και η οποία λειτουργεί σαν συναγερμός, εάν συμβεί κάποιο απρόσμενο περιστατικό όπως απόπειρα ληστείας. 

  Το Companion App, που κυκλοφορεί για Android και iOS, δημιουργήθηκε από πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Michigan, ώστε οι φοιτητές να το χρησιμοποιούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλώντας την αστύνομία και δίνοντας τη δυνατότητα σε οικεία πρόσωπά τους, να παρακολουθούν τις κινήσεις τους μέσω GPS. 

  Ο χρήστης της εφαρμογής, αφού την εγκαταστήσει στελνει σε όσες επαφές θέλει από τον τηλεφωνικό του κατάλογο αίτημα για να παρακολουθούν τις κινήσιες του στο χάρτη.

 Ο αποδέκτης, που δεν είναι απαραίτητο να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή, λαμβάνει ένα SMS που περιέχει ένα link το οποίο τον παραπέμπει σε έναν χάρτη, στον οποίο παρακολοθεί το κατά πόσο ο χρήστης της εφαρμογής ακολουθεί την προκαθορισμένη διαδρομή. Εάν η εφαρμογή ανιχνεύσει ότι ο χρήστης ξεστράτισε από τη διαδρομή ή ότι άρχισε να τρέχει ή σταματήσει απότομα να κινείται η εφαρμογή ρωτάει το χρήστη έαν όλα 'βαίνουν καλώς'. Από τη στιγμή της ερώτησης ο χρήστης έχει 15 δευτερόλεπτα για να απαντήσει ότι είναι εντάξει. Εάν δεν πατηθεί το κουμπί που δείχνει ότι ο χρήστης είναι καλά, η εφαρμογή μετατρέπει το κινητό του σε σύστημα συναγερμού ενώ παράλληλα δίνει την επιλογή κλήσης της αστυνομίας. 

   Αν και στην Αμερική η εφαρμογή λειτουργεί με συμβεβλημένα Πανεπιστήμια, ειδοποιώντας το Σεκιούριτι της κάθε σχολής, στον υπόλοιπο κόσμο το Companin App, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις ανάγκης αφού δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που παρακολουθεί κάποιον χρήστη να καλέσει την αστυνομία, δίνοντας τις ακριβείς συντεταγμένες στο χάρτη.  

  Τέλος, οι χρήστες, έχουν την επιλογή "Νιώθω άβολα / άγχος" όταν διαισθάνοντα κίνδυνο στο δρόμο, που τροφοδοτεί έται τη βάση δεδομένων του Companion App, με τις περιοχές που δείχνουν να είναι περισσότερο επικίνδυνες και προξενούν ανασφάλεια, σε σχέση με άλλες. 

  Οι δημιουργοί του app, σύμφωνα με Business Insider, δέχονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα από Πανεπιστήμια για συνεργασίες, που είναι και η μοναδική πηγή κερδών τους, ενώ ευελπιστούν να συνδέσουν όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι αλλά και τις αρχές, με την εφαρμογή τους. 

   Δείτε το βίντεο που συνοδεύει την εφαρμογή και κατεβάστε στοα παρακάτω links την βερσιόν της για Android, ή για iOS.

 

Βίντεο: Πήγε να της κλέψει το κινητό και έφαγε της χρονιάς του


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου