Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Επικίνδυνο ψάρι από τη Βόρεια Αμερική στη λίμνη του Αώου


Ηλιόψαρο, είδος της Βόρειας Αμερικής, εντοπίστηκε, για πρώτη φορά στο οικοσύστημα της λίμνης του Αώου, μετά από έρευνες που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμώνν Βίκου-Αώου και Πίνδου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ηλιόψαρο έχει εισαχθεί, με άγνωστο τρόπο, σε διάφορα υδάτινα συστήματα της Βόρειας Ελλάδας και λόγω των οικολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του μπορεί να κυριαρχήσει και να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στους πληθυσμούς των άλλων ειδών.


Το συγκεκριμένο είδος παρατηρείται για πρώτη φορά στα ανατολικά όρια του συστήματος και ειδικά μέσα στη λίμνη. Ωστόσο, παραμένει άγνωστος, τόσο ο χρόνος, όσο και ο τρόπος με τον οποίο εισήχθησαν και στην Λίμνη Πηγών Αώου, ενώ αναφορές αλιέων κάνουν λόγο για τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια.


Πρόκειται για ξενικό είδος που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα, είναι ανθεκτικό και επιβιώνει εύκολα. "Είναι οπορτουνιστικό είδος, ένα ψάρι άρπαγας, ένας εισβολέας που ανταγωνίζεται τα άλλα είδη. Το κακό που προκαλεί είναι ότι τρώει τα αβγά των άλλων ψαριών, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή αναπαραγωγή" σύμφωνα με τους επιστήμονες.


Να πώς μπορεί να είναι τελικά το 'dislike' του Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου