Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα αποκτά τον πρώτο της υπερυπολογιστή
Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα πλέον στη χορεία των χωρών που διαθέτουν υπερυπολογιστή. Ο καθηγητής του ΕΜΠ Παναγιώτης Τσανάκας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη ζωτική σημασία του για τη χώρα μας.

 

Όπως λέει, η ζήτηση ήδη είναι τρομακτική από τους Έλληνες ερευνητές, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες δυνατότητες του Η/Υ. Η χρήση του αρχικά θα είναι δωρεάν για όλους, σε αυτόν θα έχουν πρόσβαση και ξένοι επιστήμονες, ενώ θεωρείται από τώρα δεδομένη η μελλοντική αναβάθμισή του.

 

Η εθνική υπερ-υπολογιστική υποδομή υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer - HPC) είναι εγκατεστημένη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ασφαλή υπόγειο χώρο, περίπου 100 τ.μ., στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, ο τομέας Έρευνας & Καινοτομίας του οποίου, μαζί με το ΕΔΕΤ, διαχειρίζονται τον υπερυπολογιστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου