Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες



Οι πόλεις με τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφοράς


Ένα ταξίδι σε κάποιο απομακρυσμένο, εξωτικό προορισμό αποτελεί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μια απελευθερωτική περιπέτεια, που θυμάται κανείς για πάντα. Υπάρχουν όμως ορισμένοι προορισμοί, στους οποίους αυξάνονται οι πιθανότητες μια γυναίκα να εκτεθεί σε εχθρικά περιβάλλοντα, σε μισογυνισμό και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και σε κίνδυνο. 


Η Julie Kreutzer, συνιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας International Women's Travel Center, έχει γράψει πολλές φορές για το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών που ταξιδεύουν σε ξένες χώρες. Η ίδια πιστεύει ότι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι η ειλικρινής συζήτηση γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις γυναίκες που επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες τους.


«Είναι συγκλονιστικό το πόσο εχθρικά και ανασφαλή είναι μερικά μέρη. Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες απαγορεύεται να μπεις αν είσαι γυναίκα. Εμείς είμαστε απολύτως υπέρ του να ταξιδεύουν οι γυναίκες μόνες τους, να είναι τολμηρές και να αναζητούν την περιπέτεια για να περάσουν καλά, όμως ας μην έχουμε αυταπάτες: οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες παντού. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να πάει μια γυναίκα μόνη στη Βραζιλία και τη Δανία, για παράδειγμα».


Από την πλευρά της η Stephanie Yodel, αμερικανίδα blogger που ζει στο Λονδίνο και έχει ταξιδέψει σε πολλές περιοχές του κόσμου, δηλώνει ότι ένιωθε πάντα σχετικά ασφαλής στα ταξίδια της. Μιλώντας στη MailOnline τόνισε τη σπουδαιότητα του να ξεχωρίζει κανείς την πραγματικότητα από τις διαφημιστικές εκστρατείες.


«Ήμουν πολύ τυχερή. Ειλικρινά, δε νιώθω ότι έχω πάει κάπου που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, όμως σίγουρα στη Νότια Αμερική ήμουν πιο ανήσυχη απ’ οπουδήποτε αλλού». Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα εκεί και οι τουρίστες αποτελούν πάντα στόχο ληστών. Για το λόγο αυτό πρόσεχα πάντα να μην κουβαλώ ποτέ μαζί μου πολύτιμα αντικείμενα και δεν έβγαινα μόνη μου τα βράδια».


Η Ali Garland που ζει στο Βερολίνο, συμφωνεί ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μερικές παραπάνω προκλήσεις απ’ ό,τι οι άντρες όταν ταξιδεύουν, παρότι η ίδια επισημαίνει πως αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μένει κανείς στο σπίτι του.

«Σίγουρα υπάρχουν μέρη, όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εγώ προσπαθώ να θυμάμαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εκ φύσεως καλοί και κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου έτσι ώστε να ντύνομαι ανάλογα και να μην προκαλώ».


Οι πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή συστήματα μεταφοράς για γυναίκες:


1. Μπογκοτά, Κολομβία 


2. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό


3. Λίμα, Περού


4. Νέο Δελχί, Ινδία


5. Τζακάρτα, Ινδονησία


6. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή


7. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία


8. Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη


9. Μόσχα, Ρωσία


10. Μανίλα, Φιλιππίνες 


11. Παρίσι, Γαλλία


12. Σεούλ, Νότια Κορέα


13. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο 


14. Πεκίνο, Κίνα


15. Τόκιο, Ιαπωνία


16. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου