Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΑΘΩΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

   Πολλες  φορες  λεμε  ενας  πονοκεφαλος  ειναι  θα  περασει,  απο  που  προερχεται  ομως.  Μηπως  ειναι  σημα  κινδινου?


   Παρακατω  εξη  συμπτωματα  που  θα  πρεπει  να  σας  αφυπνησουν.

   Συχνός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί
   Ίσως πρόκειται για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρτηριακό αυτό εξόγκωμα εμφανίζεται στο 5% των ανθρώπων και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται η διαφυγή του αίματος να πλημμυρίσει τον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας διακοπή της παροχής οξυγόνου.

   Έντονος οξύς πόνος όταν τα δόντια αγγίξουν κάτι παγωμένο
    Το πιθανότερο είναι το νεύρο του δοντιού να έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα βακτήρια του στόματος είναι δυνατόν να μολύνουν όχι μόνο το νεύρο, αλλά και το υπόλοιπο σώμα.

   Έντονος πόνος στη δεξιά πλευρά του σώματος
   Όταν συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Μία άλλη περίπτωση είναι να πρόκειται για μια κύστη στις ωοθήκες.

   Συνήθως αυτές εξαφανίζονται από μόνες τους, αλλά καλό θα ήταν και στις δύο περιπτώσεις να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

   Πίεση ή κάψιμο στο στήθος
   Αν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως είναι ένδειξη καρδιολογικού προβλήματος. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι λιγότερο σοβαρά στις γυναίκες παρά στους άνδρες, έτσι ώστε μπορεί μία γυναίκα να παρερμηνεύσει εύκολα την όποια πίεση.

   «Αίσθημα» κενού ή φουσκώματος στο στομάχι
   Στην περίπτωση των γυναικών ενδεχομένως να υποκρύπτει καρκίνο των ωοθηκών.

   Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι τόσο κοινός όσο του μαστού ή του πνεύμονα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή αν δεν έχετε υπάρξει ποτέ έγκυος.

   Κάψιμο στα πόδια
   Ίσως πάσχετε από φλεβική θρόμβωση. Οι καπνιστές και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

   Καλό θα είναι να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή, καθώς ο θρόμβος μπορεί να «ταξιδέψει» μέσα στις φλέβες σας μέχρι τους πνεύμονές και να διακόψει την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό.


ΠΗΓΗ: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου