Σάββατο 26 Μαΐου 2018

29 λόγοι για να το τρώμε γιαούρτι κάθε μέρα


Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.


Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία


Το γιαούρτι, τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.


Η ιστορία του γιαουρτιού:


Χωρίς αμφιβολία, το γιαούρτι, υπήρχε πολλά χρόνια πριν οι άνθρωποι γράψουν γι’ αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι η ανακάλυψη του έγινε τυχαία. Γενικά πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, κάπου στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας, ή ίσως στη γειτονική Περσία. Περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους, γιατί το θεωρούσαν τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Για το λόγο αυτό το ονόμαζαν και υγιείαρτο.Οι εκπληκτικές αυτές ιδιότητες ανακαλύφθηκαν ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από το Ρώσο Νομπελίστα επιστήμονα, φυσιολογίας και ιατρικής, Dr Elias Metchinikoff

. Ο γιατρός-βακτηριολόγος Μέτσινκοφ ανακάλυψε ότι τα λιπαρά του γάλακτος γίνονται πιο εύπεπτα εξουδετερώνοντας τα παθογόνα μικρόβια του γαστρεντερικού σωλήνα και μελέτησε τη συσχέτιση με τα πρώιμα γηρατειά στους ανθρώπους. Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν, ότι η μακροβιότητα του ανθρώπου οφείλονται στο γιαούρτι.


Είναι τρόφιμο πολύ Θρεπτικό και πολύ Εύπεπτο, γι’ αυτό ονομάζεται και θαυματουργό!


Στην αγορά το βρίσκουμε σε πολλούς τύπους, όμως όταν λέμε γιαούρτι εννοούμε το παραδοσιακό. Το γιαούρτι φτιάχνεται από γάλα φρέσκο, κυρίως αγελαδινό (παλιότερα χρησιμοποιούνταν το πρόβειο γάλα), στο οποίο έχουν προσθέσει ειδικές καλλιέργειες που το πήζουν, ζυμώνεται δε με τη βοήθεια δύο βακτηρίων, του βακίλου του γάλακτος (λακτομπάκιλους μπουλκάρικους) και του στρεπτόκοκκου (στρεπτόκοκκους τερμόφυλους). Δηλαδή, μέσω της δράσης των βακτηρίων αυτών και κάτω από ορισμένες συνθήκες, το γάλα, που νωρίτερα παστεριώθηκε, μετατρέπεται σε ένα άλλο προϊόν, που έχει παχύρρευστη υφή και χαρακτηριστική υπόξινη γεύση. Η ένδειξη «ζωντανό» σημαίνει ότι εκτός από την παστερίωση του γάλακτος δεν ακολουθήθηκε άλλη παστερίωσης στο τελικό προϊόν, το οποίο διατηρεί όλα τα γαλακτικά του ένζυμα ζωντανά, μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γιαουρτιού στο σπίτι (σαν μαγιά).


Το πραγματικό γιαούρτι πρέπει να αναγράφει στην ετικέτα «ζωντανό» ή με «ζωντανά γαλακτικά ένζυμα» ή να γράφει την επιστημονική τους ονομασία.Το νόστιμο αυτό γαλακτοκομικό προϊόν που φημίζεται για τα θρεπτικά συστατικά του, είναι ένα από τα πιο εύχρηστα υλικά της ελληνικής κουζίνας. Τα διαδεδομένα πιάτα με γιαούρτι, όπως το τζατζίκι και το γιαούρτι με μέλι και καρύδια διαδέχονται νέες προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και τους επαγγελματίες εστιάτορες.


Θρεπτικά συστατικά:


Το γιαούρτι περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και σχετικά λίγες θερμίδες. Επειδή είναι συμπυκνωμένο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο. Πιο αναλυτικά το γιαούρτι περιέχει:


Πρωτεΐνες: Είναι πλούσια πηγή Πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής αξίας.


Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία: Αποτελεί πλούσια πηγήΑσβεστίου και, Μαγνησίου, Καλίου, Φωσφόρου. Το ασβέστιο είναι περισσότερο (γιατί και τα υπόλοιπα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή). Επίσης περιέχει μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου.


Βιταμίνες: Περιέχει βιταμίνες, όπωςΒιταμίνη Β12 και Β2. Περιέχει δε και αρκετή ποσότητα βιταμινών Α και D. Οιβιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, η σχέση με το γάλα, διευκολύνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.


Υδατάνθρακες: Το γιαούρτι περιέχει μόνο λίγους Υδατάνθρακες.


Γαλακτικό οξύ: Η λακτόζη του γάλακτος με το ξίνισμα μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ γι’ αυτό τα άτομα, που έχουν δυσανεξία στο γάλα έχουν τη δυνατότητα να τρώνε γιαούρτι. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.


Ζωντανούς μικροοργανισμούς: Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (οι οποίοι προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), η επίδραση των οποίων είναι σημαντική, γιατί: βελτιώνουν τις γαστρικές εκκρίσεις, ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, εμποδίζουν την απορρόφηση τοξινών, παράγουν ουσίες και φυσικάαντιβιοτικά ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες όπως τη φυματίωση.


Θεραπευτικές Ιδιότητες:


Γιαούρτι το απαραίτητο και θαυματουργό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά το γιαούρτι πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι όλων μας, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της καλής μας υγείας. Εκτός της μεγάλης του Θρεπτικής αξίας είναι τρόφιμο και με Θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλες τις φάσεις της ζωής μας. Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά σαν την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνό με το ωφέλιμο.


Η αξία του είναι ανεκτίμητη γιατί:


1. Τονώνει την κινητικότητα του εντέρου και γενικά δρα ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα. Ανακουφίζει τα αέρια, τον πόνο των εντέρων, τηδυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων και καταστέλλει τις μολύνσεις, όπως το Ε. coli. Βοηθά στην πρόληψη της προσβολής των ταξιδιωτών από τα ξένα μικρόβια. Περιέχει προσταγλανδίνες που προστατεύουν τα τοιχώματα του στομάχου από ερεθιστικές ουσίες, όπως τοαλκοόλ και ο καπνός, ενώ μειώνει τη συχνότητα του έλκους στομάχου. Η οξίνιση και τα ένζυμα του γιαουρτιού διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των συστατικών. Διευκολύνει την πέψη, σε άτομα που έχουν δυσκολία απορρόφησης ασβεστίου.


2.Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)2 Επίσης, προλαμβάνει τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και τηνκυστίτιδα. Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά φρέσκο χυμό φρούτων, τρώνε γιαούρτι και τυρί συχνά διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος3 Είναι τροφή που αφομοιώνεται εύκολα.


3.Το γάλα χρειάζεται 4 ώρες για να χωνευτεί ενώ το γιαούρτι μόνο 1 ώρα, στο γιαούρτι δε γίνονται αρκετές ζυμώσεις, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται κατά 93% από το έντερο πολύ πιο εύκολα από το γάλα.


4 Σκοτώνει διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς του εντέρου.Τα πολυάριθμα ζωντανά και ενεργά βακτήρια (γαλακτοβάκιλους) ασκούν θετική δράση στη μικρό-χλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Ισοδυναμεί με ένα φυσικό αντιβιοτικό. Οι δυο μικροοργανισμοί, οι οποίοι καταλύουν τη ζύμωση της λακτόζης και είναι οι Lactobacillusbulgaricus και Streprococcus thermophilis Όταν φτάσουν στο έντερο, αποκαθιστούν τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα και καταπολεμούν τον υπερπληθυσμό των βλαβερών βακτηρίων, που μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, την εξάντληση ή τη χρήση αντιβιοτικών.


5 Καταπολεμά τις διάρροιες, που προέρχονται από λοιμώξεις τουγαστρεντερικού σωλήνα, γιατί οι βάκιλοι του, εξουδετερώνουν τα μικρόβια που τις προκαλούν.


6 Καταπολεμά την χρόνια δυσκοιλιότητα, γιατί η υφή του είναι μαλακή και υδαρή ώστε να ενθαρρύνει τις συσπάσεις ενός «τεμπέλικου» εντέρου και οι βάκιλοί του εξυγιαίνουν τη χλωρίδα του εντέρου, απομακρύνοντας τις τοξίνες που συγκεντρώνονται.


7 Βοηθάει στην αναγέννηση της χλωρίδας του παχέος εντέρου, σε περιπτώσεις θεραπείας με αντιβιοτικά. Είναι απαραίτητη η κατανάλωσή του σε περιπτώσεις θεραπείας με αντιβιοτικά ή ακτινοβολίες, για να καταστρέψει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό τους σύστημα, ενισχύοντας τους καλούς μικροοργανισμούς σε αυτό. Επιπλέον παράγει ουσίεςκαι φυσικά αντιβιοτικά, ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες, όπως η φυματίωση. Είναι σε όλους γνωστή η συμβουλή των ιατρών να καταναλώνεται γιαούρτι μαζί με την λήψη αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου. Το γιαούρτι εφοδιάζει το έντερο με μικροοργανισμούς που διατηρούν την ισορροπία του και αναπληρώνουν τις καταστροφές που έχει υποστεί η χλωρίδα του.


8 Οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχει (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος) ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Σε περιπτώσεις δε γαστρεντερίτιδας μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα προσφέροντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.


9 Είναι ιδανικό τρόφιμο για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη,γιατί μπορούν να το φάνε άφοβα και να πάρουν από αυτό το ασβέστιο και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά. Όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη, που περιέχει το γάλα, το γιαούρτι αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου.


10 Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει, ιδιαίτερα το ασβέστιο, και οι σχετικά λίγες θερμίδες του συμβάλλουν στην καταπολέμηση τηςΠαχυσαρκίας και τη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος: Λόγω της ιδιότητας του ασβεστίου να οδηγεί σε αύξηση τη χρήση των λιπών από τα κύτταρα και τη μείωση σύνθεσης νέου λίπους (το χαμηλό ασβέστιο ευνοεί την ανάπτυξη περισσοτέρων και μεγαλύτερων λιπωδών κυττάρων) τα άτομα που χρησιμοποιούν το γιαούρτι σε μεγάλες ποσότητες καθημερινά χάνουν μεγάλη ποσότητα λίπους από το σώμα τους. Επίσης μειώνεται το κοιλιακό λίπος, που θεωρείται περισσότερο επικίνδυνο για την υγεία και χάνεται περισσότερος λιπώδης ιστός παρά μυϊκός ιστός. Αντίθετα, σε δίαιτες που λείπει το γιαούρτι χάνεται λίπος αλλά και μυϊκός ιστός. Σε παιδιά και έφηβους που καταναλώνουν γάλα, τυρί και γιαούρτι (σε ποσότητα που συστήνεται για την ηλικία τους) το βάρος του σώματός τους είναι πιο συχνά φυσιολογικό σε σύγκριση με τους συνομιλήκους τους που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά.


11 Είναι αντί-χοληστερινικό, δηλαδή κατεβάζει την χοληστερίνη του αίματος.Προστατεύει από τις καρδιοπάθειες αυξάνοντας την λιποπρωτεϊνική χοληστερόλη υψηλής πυκνότητας και μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.


12 Παρουσιάζει Αντικαρκινική δραστηριότητα. Έρευνες έδειξαν ότι το ασβέστιο παίζει ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης καρκίνου, ιδιαίτερα δε βρέθηκε πως μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού. Ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, το λακτομπάκιλους, αποδείχτηκε πως καταστέλλει την παραγωγή ένζυμων που ευνοούν τους όγκους στο παχύ έντερο.


13 Παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά, ικανά να καταστρέψουν βακτηρίδια που προκαλούν ασθένειες, όπως η φυματίωση.


14 Προλαβαίνει τον εκφυλισμό του Συκωτιού.


15 Είναι ευεργετικό για τους ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ και για όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά, γιατί προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου.


16 Έχει διαπιστωθεί ότι οι πρωτεΐνες του χωνεύονται πιο εύκολα.


Δείτε: Η σημασία της πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας


17 Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικούς παράγοντες, που διασπούν τα ξένα οιστρογόνα- χημικές ουσίες (τοξικές ουσίες που συμπεριφέρονται σαν ορμόνες μέσα στον οργανισμό) και οι οποίοι είναι καρκινογόνοι.


18 Το ασβέστιο που περιέχει το γιαούρτι έχει μια ακόμη πολύτιμη ιδιότητα:Προστατεύει την Ακοή, γιατί προφυλάγει τα μικρά οστά του αυτιού, που δρουν προστατευτικά στην συγκεκριμένη αίσθηση. Αν δηλαδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήσατε ότι η ακοή σας μειώθηκε ελαφρά εφαρμόστε μια απλή οικιακή αγωγή που θα σας βοηθήσει: Φάτε ένα γιαούρτι. Για να πάρετε τα 700 mg ασβεστίου που χρειάζεστε είναι αρκετό 1 ποτήρι γάλα, 1 γιαούρτι πλήρες και ένα κομμάτι τυρί (φέτα), ενώ στην εγκυμοσύνη αυξάνουμε την ποσότητα κατά 500mg.


19 Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ η ποιότητά τους είναι ανώτερη από αυτές του γάλακτος, η ποσότητά τους δε είναι αρκετά μεγαλύτερη (από την αντίστοιχη του γάλακτος) γιατί όλα τα συστατικά περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή. Οι πρωτεΐνες αυτές χωνεύονται πιο εύκολα, γιατί είναι περισσότερο στα ένζυμα της πέψης. Πράγματι στο γιαούρτι γίνονται αρκετές ζυμώσεις, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται κατά 93% από το έντερο πολύ πιο εύκολα από ότι το γάλα.


20 Βοηθά αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο το καθιστά πολύτιμο για όλα τα παιδιά άνω των 7 μηνών, τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, για όσους αντιμετωπίζουν (ή θέλουν να προλάβουν) προβλήματα.


21 Λόγω του γαλακτικού οξέος που περιέχει παρουσιάζει αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζει τη ζύμωση και την απορρόφηση των τοξινών.


22 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης των αρρώστων. Ανάλογα με την περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε μικροοργανισμούς το γιαούρτι μπορεί να έχει αντί-μικροβιακή δράση και να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μία από τις ελαφρότερες και πλουσιότερες τροφές, την οποία μπορεί να καταναλώσει κάποιος όταν υποφέρει από γρίπη, ακόμη και με υψηλό πυρετό.


23 Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακοσμία του στόματος και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα και τοσάλιο. Η άσχημη αναπνοή είναι από τα πιο δυσάρεστα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Συχνά οφείλεται στην παρουσία βακτηριδίων, που προκαλούν την αποσύνθεση των μη χωνεμένων τροφών στο στομάχι. Αποτέλεσμα αυτής της αποσύνθεσης είναι διάφορα δύσοσμα αέρια που διαφεύγουν από το στόμα, προκαλώντας έτσι το σύμπτωμα της κακοσμίας. Για να καταπολεμηθεί αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα είναι αρκετό να φάει κάποιος γιαούρτι. Οι λακτοβάκιλοι, που περιέχει καταστρέφουν τα βακτήρια που γεννούν το πρόβλημα, λύνοντάς το άμεσα.


24 Σαν τροφή βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου, του φωσφόρου του γάλακτος.


25 Δυναμώνει τα εύθραυστα οστά των ηλικιωμένων ανδρών και βοηθάει τις γυναίκες στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.


26 Προφυλάξτε την υγεία των δοντιών σας εντάσσοντας το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή μια και, σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει και από την τερηδόνα.


27 Συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπων δερματοπαθειών, που οφείλεται σε έλλειψη ή κακή απορρόφηση από το έντερο των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Ενισχύει τη φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς επίσης ενισχύει και την ανάπτυξη των μαλλιών και τωννυχιών.


28 Το γιαούρτι δεν προκαλεί εύκολα αλλεργία όπως το γάλα, γιατί με τη ζύμωση η λακτόζη (το σάκχαρο του γάλακτος, που είναι το κύριο αλλεργιογόνο συστατικό του) διασπάται σε γαλακτικό οξύ, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερα ανεκτό στο άτομο με αλλεργικό πρόβλημα. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταναλώσουν γάλα γιατί τους προκαλεί πόνους στην κοιλιά, διάρροια και φούσκωμα Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στην αδυναμία τους να πέψουν τη λακτόζη. το φυσικό ζάχαρο που περιέχει το γάλα. Στο γιαούρτι η λακτόζη μειώνεται κατά 20-30% με αποτέλεσμα το γιαούρτι να αποτελεί τροφή εύπεπτη ακόμα και για αυτούς τους ανθρώπους. Και


29 Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας σε καλή κατάσταση και, όπως ισχυρίζονται πολλοί, χαρίζει μακροζωία. Φημίζεται ότι διατηρεί το νου σε εγρήγορση και αποτρέπει το γήρας.


Δεν είναι μόνο τρόφιμο των ηλικιωμένων αλλά όλων των ανθρώπων.


Γιαούρτι και Δίαιτα:


Το γιαούρτι αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαιτητικά βοηθήματα. Ανάμεσα στις άλλες διαιτητικές τροφές, ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αποβουτυρωμένο γιαούρτι περιέχει 38 θερμίδες περίπου έναντι 80 που περιέχει ένα αυγό, 132 θερμίδες ένα μέτριο μήλο, 100 μία πατάτα βραστή, 230 μία μερίδα κοτόπουλο ψητό, 126 τα 100 γραμμάρια τόνου σε νερό. Ενώ είναι αλήθεια ότι τόσο το σκέτο γιαούρτι, όσο και το γάλα έχουν την ίδια θρεπτική αξία και την ίδια ποσότητα θερμίδων, είναι γεγονός ότι το γιαούρτι είναι περισσότερο χορταστική τροφή. Επιπλέον, το γιαούρτι μπορεί να υποκαταστήσει άριστα τροφές, όπως είναι η κρέμα γάλακτος, η μαγιονέζα, η ξινή κρέμα (αφρόγαλα) που περιέχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό θερμίδων με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δυνατή η διατήρηση του βάρους υπό έλεγχο.


Παιδί και Γιαούρτι:


Το γιαούρτι είναι ο καλύτερος φίλος και των παιδιών. Συστήνεται από τους παιδίατρους σαν βασικό στοιχείο του καθημερινού διαιτολογίου για όλες τις ηλικίες γιατί μια τροφή υψηλής βιολογικής αξίας, εύγευστη και εύπεπτη. Μετά τον 18ο μήνα είναι ιδανικό σαν δεύτερο πρωινό ή απογευματινό γεύμα μόνο του ή σε συνδυασμό με φρούτα, μέλι, ψωμί ή μπισκότα. Σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού σε νερό εφόσον θεωρείται μια ημι-στέρεα τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Ακόμα το γιαούρτι είναι δημοφιλές στη παιδική και εφηβική ηλικία γιατί προσφέρεται σαν επιδόρπιο, ενώ δεν περιέχει ζάχαρη, λιπαρά και πολλές θερμίδες. Μπορεί επίσης και να εμπλουτιστεί με ελκυστικά πρόσθετα όπως φρούτα, σοκολάτα, δημητριακά, μούσλι, ξερά δαμάσκηνα, μπισκότα, μέλι, καρύδια, γλυκά του κουταλιού.


Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το υγιεινό γιαούρτι:


Πολλοί αναρωτιούνται: «ποια πρέπει να είναι όμως η όψη ενός γιαουρτιού ώστε να το καταναλώσουμε άφοβα και με τη σιγουριά ότι ναι, τρώμε κάτι που είναι όντως υγιεινό»;


Έτσι για να είμαστε σίγουροι, πρέπει: Η Όψη του πρέπει να είναι αλαβάστρινη, δηλαδή λευκό, λείο και λαμπερό. Η γεύση του να είναι υπόξινη και να έχει χαρακτηριστικό και ευχάριστο άρωμα. Αν καλύπτεται από υμένιο (πέτσα) αυτό να είναι συμπαγές και λευκό έως υποκίτρινο. Στο ολόφρεσκο γιαούρτι η επιφανειακή πέτσα είναι λεπτή, λεία, λευκό-κίτρινη και εύθραυστη. Στο περισσότερων ημερών η πέτσα είναι χονδρή, ρυτιδωμένη, κιτρινωπή και ανθεκτική. Η φυσική του κατάσταση να είναι συμπαγής, χωρίς πόρους και να μην εμφανίζει ίζημα. Να μην περιέχει χρωστικές ουσίες, ζελατίνη, ζάχαρη ή συντηρητικά. Το γιαούρτι με φρούτα δεν πρέπει να περιέχει προσθετικά ή συντηρητικά, όπως σορβικό κάλιο (που χρησιμοποιείται στα φρούτα). Το διάστημα ανάμεσα στην ημερομηνία παραγωγής και την ημερομηνία λήξης δεν πρέπει να ξεπερνά τον ένα μήνα (σε θερμοκρασία 2-6ο C). Το καλύτερο γιαούρτι και αυτό που περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες είναι το ΠΛΗΡΕΣ. η ποσότητα ασβεστίου όμως είναι ίδια σε όλα τα είδη.


«Τροφή»: Μην ξεγελιέστε… Τα προϊόντα με τα φρούτα ή άλλες προσμίξεις ΔΕΝ είναι γιαούρτι, αλλά ΕΠΙΔΌΡΠΙΑ γιαουρτιού που καμία σχέση δεν έχουν με το πραγματικό. Για να το διαπιστώσετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΟΥΣ


Γιαούρτι με ή χωρίς πέτσα;


Εάν μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα (το οποίο έχει πήξει μόνο με την πυτιά), τότε προτιμήστε το, γιατί είναι αγνό και φυσικό προϊόν. Το γιαούρτι με πέτσα του εμπορίου, ωστόσο, είναι αποτέλεσμα βιομηχανικής επεξεργασίας. H πέτσα σχηματίζεται όταν το γάλα δεν είναι ομογενοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι το λίπος δεν διαχέεται στο γάλα, αλλά συγκεντρώνεται στην επιφάνεια. Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο αγελαδινό γιαούρτι με πέτσα και χωρίς πέτσα δεν υπάρχει, εκτός και αν έχει γίνει προσθήκη πρόβειου γάλακτος (πιο πλούσιο σε λιπαρά) ώστε να είναι πιο παχιά η πέτσα. H μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους γιαουρτιού είναι ότι στο γιαούρτι με πέτσα το λίπος είναι συγκεντρωμένο στην πέτσα, οπότε αφαιρώντας τη γλιτώνετε θερμίδες.


Πώς δεν πρέπει να είναι το γιαούρτι:


Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι το γιαούρτι δεν πρέπει να έχει,


Υπερβολικά ξινή γεύση: σημαίνει γενικά ότι έχει ζυμωθεί σε υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία ή ότι έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του προϊόν

Πηγή 


Read more

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Την σκότωσαν στο ξύλο και έκαψαν το πτώμα της - Έκαναν... μπάρμπεκιου για να καλύψουν την οσμή (video)


Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρεις ενός αποτρόπαιου και απάνθρωπου εγκλήματος αποκαλύφθηκαν στη δίκη των δύο δραστών του, οι οποίοι κατέσφαξαν μια 21χρονη νταντά και στη συνέχεια έκαψαν το πτώμα της για να καλύψουν τα ίχνη τους.




Ο μαρτυρικός θάνατος της 21χρονης νταντάς Sophie Lionnet τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Λονδίνο δεν είχε μόνο σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι εργοδότες της, η 35χρονη Sabrina Kouider και ο 40χρονος Ouissem Medouni χτύπησαν μέχρι θανάτου την 21χρονη πριν προσπαθήσουν να κάψουν το πτώμα της στον κήπο.




Αφορμή για τη δολοφονία στάθηκε η ζήλια: η Kouider πίστευε ότι η νεαρή Γαλλίδα είχε σχέση με τον πρώην της, μέλος των Boyzone, Mark Walton. Έτσι, τη βασάνισε και τελικά τη σκότωσε. Στη συνέχεια, η ίδια και ο σύντροφός της επιχείρησαν να κάψουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας και παράλληλα έψησαν στο μπάρκεκιου κοτόπουλο για να "σβήσουν" τη μυρωδιά της καμμένης σάρκας της νεκρής κοπέλας.



Η αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι βρήκε τα καμένα γυαλιά της άτυχης κοπέλας, καθώς και τη βαλίτσα της και άλλα στοιχεία που έκαναν σαφή την τραγική μοίρα της, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε και η τελευταία φωτογραφία της στην οποία η νεαρή κοπέλα μοιάζει αδυνατισμένη και τρομαγμένη.



Οι γονείς της Sophie Lionnet ζητούν να τους κάψουν στην πυρά μετά την καταδίκη τους για τη δολοφονία της. Η η μητέρα της Sophie, Catherine Devallonne δήλωσε πως θα ήθελε να εφαρμοστεί η θανατική ποινή. «Θα τους έκαιγα στην πυρά. Αυτό αξίζουν. Είναι ίσως σκληρό, αλλά αυτό που έκαναν ήταν ακόμα πιο σκληρό». «Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν αξίζει να ζουν» σημείωσε ο 56χρονος πατέρας της Sophie, Patrick Lionnet.



Το δικαστήριο καταδίκασε το σατανικό ζευγάρι για φόνο εκ προμελέτης...







Read more

Τι άλλο θα δούμε - Ένα φέρετρο παρατημένο σε κεντρικό δρόμο!


Επικράτησε πανικός, με τις υπηρεσίες να το μαζεύουν άρον άρον​ Έχουν δει πολλά στη δημοτική αστυνομία αλλά αυτό ήταν άνευ προηγούμενου !


Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε από πολίτες πως κάποιος ή κάποιοι είχαν αφήσει στην οδό Χάνδακος ένα (αχρησιμοποίητο) φέρετρο. Ήταν στη μέση του δρόμου κι άγνωστο παραμένει ... τι ακριβώς γύρευε εκεί!


Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε πανικός, με τις υπηρεσίες να το μαζεύουν άρον άρον και να το απομακρύνουν!


Αναζητείται, πάντως,εκείνος που το τοποθέτησε ή το άφησε με ... νόημα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης !

Πηγή



Read more

Πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κι εκείνη τον εξανάγκασε σε στοματικό σεξ


Ο νεαρός τεχνικός κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία


Για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του τεχνικού που πήγε να της φτιάξει την τηλεόραση κατηγορείται μία γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα.


Η 47χρονη Μίλντρεντ Νιούσομ συνελήφθη, έπειτα από καταγγελία του 30χρονου τεχνικού, πως τον υποχρέωσε να υποστεί στοματικό σεξ από εκείνη.


«Καθόταν στον καναπέ καθώς περίμενε για επανεκκίνηση της συσκευής της καλωδιακής τηλεόρασης κι εκείνη άρπαξε το χέρι του και το έβαλε πάνω στο στήθος της» περιέγραψε στη New York Post εκπρόσωπος της αστυνομίας.




Ο νεαρός προσπάθησε να αντισταθεί στις «ανεπιθύμητες σεξουαλικές ορέξεις της» αλλά εκείνη επέμεινε και του έκανε στοματικό σεξ.


Τον απείλησε μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να γυρίσει την ιστορία σε βάρος του, εάν κατήγγειλε το συμβάν, και να τον κατηγορήσει στις αρχές πως εκείνος της ρίχτηκε. Όταν όμως ο νεαρός τελικά κατάφερε να φύγει από το σπίτι της, πήγε κατευθείαν και κατήγγειλε όσα έγιναν.


Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης.


Read more

ΚΕΑ: Ξεκίνησε κανονικά η πληρωμή



Πρίν  απο  λίγο  ξεκίνησε  η  πίστωση  των  λογαριασμών  των  δικαιούχων  του  ΚΕΑ.


Read more

Μετά τη φλατ Γη, κάποιοι πιστεύουν ότι ο Όλυμπος δεν υπάρχει


Υπάρχει στην πραγματικότητα ο Όλυμπος; Και όμως, κάποιοι στο εξωτερικό πιστεύουν ότι το βουνό των Θεών είναι δημιούργημα της φαντασίας

Το ότι ο Όλυμπος είναι πραγματικό βουνό και όχι δημιούργημα της φαντασίας φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό, όχι τουλάχιστον όσο νομίζουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες!


Για τη δική της εμπειρία στο θέμα αυτό μίλησε στο περιοδικό free press «Πρακτορείο" και τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», η Αθηνά Κρικέλη, μια Ελληνίδα δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα, που τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη κι εδώ και μια τριετία έχει θέσει ως στόχο ζωής την ανάδειξη και προβολή του μυθικού βουνού.


Μέχρι τώρα η Αθηνά και οι συνεργάτες της στον αμερικανικό οργανισμό παραγωγών «Ellopia Films USA», ολοκλήρωσαν πέντε ντοκιμαντέρ, πέντε τεκμηριογραφήματα με θέμα τον Όλυμπο. Κάποια εξ αυτών είναι ήδη πολυβραβευμένα! Μάλιστα το Σάββατο 12 Μαρτίου οργανώθηκε μια γιορτή σε ξενοδοχείο της Πλάκας Λιτοχώρου στην Πιερία, με αφορμή την απόκτηση 13 χρυσών αγαλματιδίων για τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ της σειράς «Mt. Olympus the Series».

Το πέμπτο ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες και ονομάζεται: «Macedonia the official gate to Mount Olympus», δηλαδή «Μακεδονία, η επίσημη πύλη του Ολύμπου». «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνολικά 12 ντοκιμαντέρ, όσοι και οι θεοί του Ολύμπου. Στις αρχές Ιουλίου ξεκινούν τα γυρίσματα του έκτου ντοκιμαντέρ το οποίο ονομάζεται "My Olympus" (Ο δικός μου Όλυμπος)» λέει η Αθηνά.


«Πράγματι εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να προβάλλουμε τον Όλυμπο διεθνώς, ή όπως λέει ο συν-σκηνοθέτης μας, Δημήτρης Ζησόπουλος, να επανατοποθετήσουμε τον Όλυμπο εκεί που του ανήκει» σημειώνει η Αθηνά και περιγράφει στο «Πρακτορείο» το πώς ξεκίνησαν όλα...


Όλυμπος, όπως λέμε Ατλαντίδα

«Επειδή ζω πολλά χρόνια στην Αμερική και επειδή συνεργάζομαι και με το "National Geographic" και έχω ταξιδέψει πολύ, σε όλο τον πλανήτη, έχω αντιληφθεί ότι ο Όλυμπος γενικώς είναι ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα, γύρω από το οποίο υπάρχει ένα... σύννεφο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ένα μυθικό βουνό που δεν υπάρχει. Ότι είναι κάτι σαν την... Ατλαντίδα. Προβάλλοντας ένα πρώτο μικρό ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο, αρχικά σε κοινό στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια σε κάποια πανεπιστήμια της Αμερικής, συνειδητοποίησα ότι η αντίδραση ήταν παντού η ίδια:


Μα υπάρχει ο Όλυμπος; Δεν είναι μυθικό βουνό; [...] Στην αρχή θύμωσα με τους... αδιάβαστους Αμερικανούς. Μέτρησα όμως 500 προβατάκια για να μου φύγει ο θυμός και σκεπτόμενη πως δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ σωστή και όλοι οι άλλοι να κάνουν λάθος, μπήκαν στο Διαδίκτυο και έψαξα να βρω πληροφορίες για τον Όλυμπο, στα αγγλικά. Δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο. Βρήκα κάποια video games, κάτι χολιγουντιανές ταινίες, κάποια επεισόδια της Ζάνα κ.α. Εκ των πραγμάτων κάθε άνθρωπος στην άλλη άκρη της γης, βλέποντας αυτά πιστεύει όντως ότι δεν υπάρχει ο Όλυμπος και ότι είναι μόνο ένας μύθος όπως είναι οι αρχαίοι θεοί» επισημαίνει η Αθηνά Κρικέλη.


"Η ευθύνη είναι καθαρά δική μας"

«Να σας πω κι αυτό: Γύρισα πίσω είκοσι χρόνια, στα διαφημιστικά του ΕΟΤ. Αυτά που μας έστελναν έξω για να προμοτάρουν την Ελλάδα μας. Ε, σε κανένα δεν υπήρχε ο Όλυμπος! Υπήρχαν μόνο κάποια φευγαλέα πλάνα (των 10 καρέ), χωρίς να μένει σε κανέναν ότι αυτό είναι ο Όλυμπος. Και αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν τα ονόματα Μέγας Αλέξανδρος και Όλυμπος που είναι τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον πλανήτη να μην τα αξιοποιούμε εμείς; Δεν χρειάζεται να διαθέσεις χρήματα γι΄ αυτό το πράγμα. Λες Όλυμπος και ο άλλος τον τοποθετεί αμέσως στην Ελλάδα, ακόμη κι αν δεν ξέρει καν που είναι η Ελλάδα. Τι πιο απλό από το να προβάλεις τον Όλυμπο; (...)


Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε μια ομάδα με ταλαντούχα παιδιά, Ελληνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική, που πιστεύουν στο ίδιο όραμα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι δεν θα κάνουμε λεφτά από αυτό, ότι δεν θα πάρουμε κονδύλια, ότι δεν θα μας βοηθήσει κάποιος εθνικός φορέας, όμως δεν μας νοιάζει... Για εμάς είναι ένα στοίχημα. Δεν μας ενδιαφέρει αν μας ξέρει κάποιος στη Ελλάδα ή αν θα μας δείξει κάποιο ελληνικό κανάλι. Μας ενδιαφέρει να δούνε την Ελλάδα οι μη Έλληνες, αυτοί που ζουν εκτός ελληνικών συνόρων. Γι' αυτό και όλα τα ντοκιμαντέρ γίνονται στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Έχουμε πάρει σβάρνα όλα τα φεστιβάλ. Έχουμε τιμηθεί με παγκόσμιες πρωτιές. Από την Κορέα μέχρι τον Καναδά και από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική, με πολύ σημαντικά βραβεία» προσθέτει.


Το Όσκαρ μπορεί να περιμένει;

Οικονομικοί λόγοι κρατούν την Αθηνά έξω από τη λίστα των υποψηφιοτήτων για ένα Όσκαρ. Όπως η ίδια εξηγεί, ενώ ο φάκελος για το ντοκιμαντέρ «Mount Olympus the creation» πληροί όλες τις προϋποθέσεις να είναι υποψήφιο για Όσκαρ δεν «κλείνει», γιατί το ντοκιμαντέρ πρέπει να προβληθεί μια εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και μία στο Λος Άντζελες. Αυτό είναι μέσα στα κριτήρια. «Αυτό λοιπόν κοστίζει γύρω στις 20.000 δολάρια, που δυστυχώς δεν έχουμε, αλλά ούτε βρίσκεται και κάποιος να μας τα διαθέσει, έστω και ως δάνειο. Σκεφτείτε πως και μόνο να φτάσει το ντοκιμαντέρ στα Οσκαρ, ακόμη και να μην διακριθεί, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» προσθέτει. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει σαρώσει τις διακρίσεις:


Πήρε εφτά παγκόσμια χρυσά βραβεία, και ήταν προτεινόμενο και για ΕΜΙ, ενώ ο Γιώργος Χατζής από τους «Άγαμους Θύτες», που έγραψε τη μουσική, πήρε το 2ο βραβείο στα global music awards. Η δε φωνή που αφηγείται είναι του Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, που αποτελεί την επίσημη φωνή του «National Geographic».


Σεμινάρια

«Αποφασίσαμε, μιας και θα είμαστε εδώ μέχρι τον Οκτώβριο, να λειτουργήσουμε κάποια Work Shops (εργαστήρια) σκηνοθεσίας - δημοσιογραφίας, ώστε κάποιοι νέοι που ενδιαφέρονται να μάθουν πως μπορούν να ξεκινήσουν, να μάθουν τι είναι σενάριο, να τραβήξουν κάποια πλάνα, να κάνουν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Τα παιδιά μπορούν να έρθουν με τους γονείς τους.


Μπορούν να φέρουν και τις κάμερές τους κι αν δεν έχουν θα τους δώσουμε εμείς. Θέλουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και μία ανάβαση με τα παιδιά, έστω μέχρι το φαράγγι του Ενιπέα. Ξέρετε Όλυμπος δεν σημαίνει μόνο το να φτάσεις στην κορυφή του. Κάθε βήμα που κάνεις στο μυθικό βουνό, είναι και μια κορυφή για τον καθένα. Και μέχρι το φαράγγι του Ενιπέα να φτάσεις ή να περπατήσεις στο Λιτόχωρο, είναι μια επαφή με τον δικό σου Όλυμπο».





Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more

Οργή για τον Τουρκοκύπριο που είχε τέχνη να εκτελεί Ελληνοκύπριους


Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποταθεί στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό


«Ανθρωποκυνηγητό» ετοιμάζουν στην Κύπρο για έναν 84χρονο τουρκοκύπριο που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως εκτελούσε ελληνοκύπριους το 1974 με συνοπτικές διαδικασίες.


Σύμφωνα με το philenews.com ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας και αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αφήσει αναπάντητη την προκλητική μαρτυρία του για εκτελέσεις Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974 στη Μεσαωρία.


Ο κ. Πάλμας αποκάλυψε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αποταθεί στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα για να διαφανεί τι ακριβώς συνέβη και ακολούθως να κινηθεί νομική διαδικασία ακόμη και με κατηγορία για εγκλήματα πολέμου.


Η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά κανείς δεν είχε ασχοληθεί.


Ο 84χρονος, καυχιόταν πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, την ίδια ώρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας είπε πως όταν είδε πολλούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, πρόθεσή του ήταν να τους «καθαρίσει» όλους. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν αισθανόταν καμία μετάνοια, ενώ όπως αποκάλυψε του «άνοιγε η όρεξη» του, καθώς τα διηγείται. Πρόσθεσε μάλιστα πως το να σκοτώνει, ήταν για αυτόν, ένα είδος… τέχνης.





πηγη
Read more

Δείτε τι προκάλεσε η κατανάλωση γρήγορου και πρόχειρου φαγητού σε έναν 19χρονο!


Ούτε καν ο ίδιος ο 19χρονος πίστευε ότι η κατανάλωση γρήγορου και πρόχειρου φαγητού θα μπορούσε να του προκαλέσει … γυναικομαστία!


Συγκεκριμένα, πριν από μερικά χρόνια, όταν ακόμα ήταν 13 ετών, παρατήρησε ότι ο δεξιός του μαστός είχε αρχίσει να μεγαλώνει ελαφρώς περισσότερο από τον αριστερό. Αυτό που άκουσε από τους γιατρούς λίγα χρόνια αργότερα άφησε εκείνον και την οικογένειά τους… άφωνους.


Βλέπετε, οι γιατροί που τον εξέτασαν (και εν τέλει τον χειρούργησαν) πιστεύουν ότι η γυναικομαστία που ανέπτυξε στον ένα του μαστό οφείλεται (εν μέρει) στα fast food, δηλαδή στα «γρήγορα φαγητά», τα «πρόχειρα γεύματα» που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της διατροφής του!


Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Qianjiang Evening Post, η οποία δημοσίευσε το θέμα και τις συνοδευτικές φωτογραφίες ο 19χρονος ασθενής, Xiao Yang, ζει στο νομό Cangnan της επαρχίας Zhejiang στην Κίνα.



Ο έφηβος παρατήρησε μια σημαντική αύξηση στο δεξιό του μαστό πριν από έξι χρόνια. Αυτός και οι γονείς του επισκέπτονταν πολλά νοσοκομεία, αλλά απέτυχαν να βρουν μια θεραπεία. Πήγαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης Wenzhou και την υπόθεση ανέλαβε ο δρ. Pan Zhongliang. Έκανε στον Xiao Yangένα υπερηχογράφημα τύπου B-scan, που έδειξε αύξηση στο μαστικό αδένα του δεξιού μαστού, ο οποίος είχε φτάσει στο μέγεθος «Α» ενός σουτιέν! Ο αριστερός του μαστός εμφανίστηκε κανονικός και δεν έδειξε κανένα σημάδι αύξησης. Ο γιατρός και η ομάδα του πραγματοποίησαν μαστεκτομή στον Xiao Yang, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο πέντε ημέρες αργότερα.


Η ανάπτυξη του μαστού του Xiao Yang πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία, αλλά δεν είναι πιθανό να αναπτυχθεί ξανά μετά τη χειρουργική επέμβαση, δήλωσε ο δρ. Pan στην εφημερίδα. Η κατάσταση ονομάζεται γυναικομαστία, η οποία χαρακτηρίζει άνδρες με ανάπτυξη θηλυκών μαστών.


Ο δρ. Panείπε ότι το νοσοκομείο δέχεται περισσότερους από 100 εφήβους ασθενείς κάθε χρόνο που πάσχουν από την ίδια πάθηση. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι πιθανό να προκληθεί από την κατανάλωση πολλών fast food και άλλων επεξεργασμένων τροφών, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν και τα οποία αλλάζουν την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό.






Read more

Δυστύχημα στη Μεταμόρφωση: “Άλλο αυτοκίνητο χτύπησε το ΙΧ πριν πέσει στη στάση” – Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού


Επιμένει η πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε στη στάση του λεωφορείου στη Μεταμόρφωση με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και άλλοι τρεις να τραυματιστούν.

Το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στη στάση λεωφορείου στη Μεταμόρφωση έχει εμφανή σημάδια από σύγκρουση με άλλο ΙΧ στην αριστερή πλευρά. “Υπάρχουν εμφανή ίχνη ότι το έχει χτυπήσει από τη μια άκρη ως την άλλη” είπε ο δικηγόρος του οδηγού, Μανώλης Αναστασάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν και ο πελάτης του είναι σε κατάσταση σοκ από το τροχαίο εκείνος θεωρεί πως “αυτό που έχει συμβεί και είναι βέβαιο είναι ότι άλλο αυτοκίνητο έχει χτυπήσει το αυτοκίνητο του εντολέα μου”.



Φωτογραφία Eurokinissi

Όπως είπε ο δικηγόρος θα πρέπει να αναζητηθούν μαρτυρίες και πιθανά πλάνα από κάμερες ασφαλείας για να αποδειχθεί ότι υπήρξε τροχαίο νωρίτερα το οποίο στάθηκε η αφορμή το ΙΧ του πελάτη του να φύγει από την πορεία του και να πέσει στη στάση του λεωφορείου.



Read more

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο εκκωφαντικός ήχος της υβριδικής Porsche Panamera των 462 ίππων...


Ένα από τα κορυφαία... οικογενειακά σπορ αυτοκίνητα είναι αναμφισβήτητα η Porsche Panamera.

Η τιμή της Porsche Panamera E-Hybrid ξεκινά από τα 130.000 ευρώ και δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας

Δείτε  τη  συνέχεια

Read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...
Το nikolas19634.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αρχειοθήκη ιστολογίου