Μπολονέζ μαγειρεμένη στο φούρνο
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente
Για τον κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1
κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1
κ.γ. πελτέ ντομάτας
½
φλ. ξηρό λευκό κρασί
2
κ.γ. ζάχαρη
4
φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4
κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
4
κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα:
300 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε συνεχώς. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί μας. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια μας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις τον απομακρύνουμε απ’ την φωτιά προσθέτουμε λίγες κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, ζεσταίνοντας τον βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτοντας σ΄αυτόν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Στο ταψί μας βάζουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε ακόμα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου